портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську розпочав роботу регіональний форум «Справедлива трансформація вугільних міст»

Опубліковано 10 лютого 2022 року, 11:44

Регіональний форум «Справедлива трансформація вугільних міст», організований USAID, розпочав свою роботу у Краматорську сьогодні,  10 лютого. 

Для Донеччини вугільна галузь є історично однією з найважливіших у структурі економіки, проте вже багато років галузь перебуває у кризі. Зараз у 10 громадах області працюють 17 державних шахт, але видобуток вугілля на них знижується, і при цьому збільшується потреба в дотаціях з бюджету на оплату праці шахтарів.

«Так не може тривати вічно. Ми мусимо знайти спосіб перетворити нашу вугільну галузь із застарілої і нерентабельної на сучасну і конкурентоспроможну. І тут йдеться не тільки про переобладнання самих шахт, але й про перекваліфікацію шахтарів, яких ми не можемо кинути напризволяще», - наголосив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

До розробки Стратегії трансформації вугільних міст Донецької області долучилися експерти  Проєкту USAID ERA. Також питаннями декарбонізації на Донеччині опікується Програма ООН, а міжнародна організація GIZ, яка фінансується Міністерством економіки та енергетики Німеччини, відкрила свій офіс у Мирнограді та розпочала новий проєкт у напрямку трансформації вугільних регіонів.

«Це все – перші кроки до трансформації вугільної галузі області, але роботи попереду дуже багато. Маю надію, що в результаті сьогоднішнього обговорення з’являться ідеї, які можна буде з користю втілити на практиці»,  -  зазначив очільник області.