портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся фінал обласного проєкту «Розвиток мережі центрів молодіжного волонтеріату»

Опубліковано 10 лютого 2022 року, 11:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Фінал обласного проєкту «Розвиток мережі центрів молодіжного волонтеріату», спрямованого на надання координаторам волонтерів дієвих інструментів для якісного та фахового менеджменту молодіжних волонтерських програм, проєктів та ініціатив на базах молодіжних центрів Донецької області,  відбувся у середу, 9 лютого. 

Проєкт  було успішно реалізовано впродовж січня – початку лютого 2022 року Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром за підтримки управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА та у співпраці з ГО «Молодіжний центр «Територія ініціатив». 

Вчора відбулася фінальна зустріч учасників та учасниць проєкту. 

Його головним результатом можна вважати те, що на базах 6 молодіжних центрів у 6 громадах області створено Центри молодіжного волонтеріату та детально прописані й повністю готові до реалізації 6 молодіжних волонтерських проєктів.

1.Молодіжний центр «Lesya HUB» (Дружківська міська ТГ)

Проєкт «Молодь поруч…».  Надання послуг людям похилого віку та людям з інвалідністю, залучення молоді до праці на волонтерських засадах.

2.Молодіжний центр «Оріана» (Хлібодарівська сільська ТГ)

Проєкт «Дівчата можуть все». Розширення прав та можливостей для жінок та дівчат у суспільному, культурному, соціальному житті громади та села. Мета -  зробити дозвілля дівчат та жінок змістовним та насиченим, щоб вони мали змогу особистого зросту, психологічного розвантаження та підтримки з боку колежанок та спеціалістів.

3.Молодіжний центр «Крок до мрії» (Мар'їнська ВЦА)

Проєкт «Квіти Надії». Висадка 185 кущів троянд -  озеленення паркової зони, клумб  в центрі села для екологічно-естетичного поліпшення даної території , удосконалення красою місця для прогулянок усіх категорій населення Новомихайлівки.  Підвищити емоційне і психологічне самопочуття населення та звернути увагу на те, що життя продовжується, не дивлячись ні на що.

4.Молодіжний центр «Альтаір» (Новодонецька сільська ТГ)

Проєкт «Незламні». Допомога талановитій молоді в культурній самореалізації.

5.Молодіжний центр «Dream team» (Слов'янська ВЦА)

Проєкт «Пікнік здоров’я молоді». Посилення соціальної згуртованості та громадської безпеки молоді Слов’янська. Сформувати молодіжну субкультуру, що пропагує  моду на здоровий спосіб життя, як альтернативу асоціальному способу життя.

6.Молодіжний центр «Лідер-Хаб» (Курахівська міська ТГ)

Проєкт «Спорт-Х».  Допомога місцевій владі по покращенню благоустрою громади. Довести до ладу вуличний простір для заняття спортом. Розвиток молоді в селі. Популяризація здорово способу життя. Створення простору для культурних і спортивно-масових заходів, які можна проводити під час карантинних обмежень. Сприяння розвитку спортивних культур.

Нагадаємо, що протягом 2020 – 2021 років  в рамках реалізації обласного проєкту «Розбудова мережі місцевих центрів розвитку молодіжного волонтераіту в Донецькій області»  на базах 9 молодіжних центрів було успішно створено центри молодіжного волонтеріату та реалізовано волонтерські ініціативи в 9 громадах області. Наразі  в Донецькій області створено 15 локальних центрів молодіжного волонтеріату, що доводить сталість розвитку волонтерського руху серед молоді.  

Проєкт було реалізовано за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні в межах програми "Активні Громадяни" від Британської Ради в України.

Інші новини за темою