портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В суботу та неділю цивільні мешканці виїжджали з Донеччини, а раніше евакуйовані родини отримали планшети

Опубліковано 19 червня 2023 року, 10:55

Щодня відбувається евакуація цивільних мешканців Донеччини. Рятуються від війни і дорослі, і діти, що виїжджають як з прифронтових територій, так і за межі області - до більш безпечних регіонів України. Координує цю масштабну роботу обласна військова адміністрація, а задіяні в процесі місцеві адміністрації, поліція, ДСНС та інші структури.

Ось деякі результати евакуації, проведеної в області у суботу та неділю.

17 червня співробітники Служби порятунку надали допомогу під час перевезення з пунктів збору та реєстрації в м. Покровськ до місця посадки в евакуаційний потяг 18 особам, з них 2 дітей; а під час евакуації в Покровському районі 54 особам, з них 11 дітей та 2 маломобільних осіб. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Донецькій області. А вчора рятувальники надали допомогу під час евакуації 108 людям, з них 29 дітей і шість осіб з обмеженими фізичними можливостями.

За допомогою поліції в суботу в області евакуйовано 76 людей,  у неділю ще 67, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

А ось деякі приклади з громад. 

Триває евакуація з Селидівської громади в більш безпечні регіони України. За допомогою волонтерів благодійної організації "Save Ukraine" 17 червня четверо мешканців м.Українськ, серед яких двоє дітей, були евакуйовані  до Київської області з подальшим розселенням. Також чотири родини, евакуйовані з Українська минулого тижня, - три сім'ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, та одна багатодітна сім'я - отримали планшети від благодійного фонду «Слов‘янське серце» в рамках акції, спрямованої на підвищення рівня залученості та мотивації родин із дітьми до евакуації, повідомили у Селидівській міській військовій адміністрації. 

А 18 червня відбулася чергова евакуація цивільного населення Торецької громади. За підтримки Гуманітарної місії "Проліска" до більш безпечних регіонів України виїхало 11 жителів. Також 15 мешканців евакуювалися  власним транспортом, серед них - двоє дітей. Наступна евакуація тут  запланована на 20 червня, повідомляють у Торецькій міській військовій адміністрації.

Нагадаємо, з 18 квітня розпочалася безкоштовна евакуація наших земляків до територіальних громад Житомирської області. Вчора, 18 червня, з Покровська  відправився черговий евакуаційний потяг на Бердичів. Рейси цього безкоштовного евакопоїзда здійснюються один раз на чотири дні.