портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Евакуйованих мешканців Донеччини зустрічають на Житомирщині: до Бердичева прибув ще один безкоштовний потяг з Покровська

Опубліковано 19 серпня 2023 року, 18:00

Триває евакуація цивільних мешканців Донеччини, які щодня виїжджають і з прифронтових територій, і за межі області - до більш безпечних регіонів України.  Регулярно курсує і  спеціальний безкоштовний евакопоїзд за маршрутом Покровськ - Бердичів.

Ще 20 вимушених переселенців з Донеччини сьогодні, 19 серпня, прибули потягом на Житомирщину. Серед них троє дітей та одна особа з інвалідністю, повідомляє Головне управління ДСНС України у Житомирській області. На залізничному вокзалі їх зустріли рятувальники, поліцейські, волонтери, представники місцевих органів влади, товариства Червоного Хреста України, благодійного фонду “Карітас Бердичів УГКЦ”. Рятувальники перенесли увесь багаж переселенців від перону до автобуса, яким відвозять до місць тимчасового проживання. На місці працювали психологи ДСНС. Прямо на вокзалі переселенці мали змогу перекусити та отримати фінансову допомогу від держави. 10 внутрішньо переміщених осіб розселили на території Любарської громади Житомирського району, решта вирішили оселитися самостійно

Нагадаємо,   починаючи з 8 липня, безкоштовна евакуація до Житомирщини здійснюється спецпотягом один раз на вісім днів.

Процес евакуації цивільного населення на Донеччині координує обласна військова адміністрація, а залучені до нього місцеві адміністрації, поліція, ДСНС, волонтери та інші структури.  

Так, наприклад, протягом минулої доби співробітники Служби порятунку допомогли під час перевезення з пунктів збору та реєстрації в м. Торецьк та м. Покровськ до місця посадки в евакуаційний потяг 77 людям, з них 10 дітей та 13 осіб з обмеженими фізичними можливостями; а під час   евакуації в Покровському районі 73 людей, з них 9 дітей та 9 осіб з обмеженими фізичними можливостями.

А за допомогою поліції вчора, 18 серпня, в області було евакуйовано 131 людину.