портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Юлія Канурна (номінація "Вчителька року")

Опубліковано 19 серпня 2023 року, 17:25 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Юлія Канурна (номінація "Вчителька року"). 

Юлія Канурна - вчителька початкових класів Білокузьминівського ліцею Костянтинівської міської ради Донецької області. Народилася 10 липня 1995 року. До 2014 року її містом була Горлівка. З початком військових дій виїхала до Краматорська, де знайшла рідну домівку, друзів, кохану людину. Це місто стало другою Батьківщиною для Юлії.  

Свій шлях по життю вона обрала у 5 років. Не уявляла себе ніким іншим, як вчителем, адже народилася у сім’ї вчителів. Бабуся була вчителькою початкових класів, а її сестра -  професором вищої математики та механіки в університеті. Дивлячись на такий приклад, і сама обрала для себе вчительський шлях. Коли вступала до педагогічного училища, Юлія,  не вагаючись, обрала факультет початкових класів.  Працює вчителем початкових класів з 2014 року.

Своїм життєвим гаслом молода жінка  вважає слова І. Багряного (роман «Тигролови»): «Сміливі завжди мають щастя». Саме так, сміливість і є її помічником по життю.

За час своєї роботи Юлія  виробила свій власний стиль, для якого характерна перш за все щира, непідробна любов до дітей, турбота про їх всебічний фізичний і духовний розвиток, творче мислення  і високий моральний дух. У неї  є цікавий канал на YouTube, де молода вчителька висвітлює творчі відео учнів та власні напрацювання.  Також активно бере участь у різних освітніх заходах. Прищеплювати повагу та зацікавленість  до знань дітям Юлії допомагає постійна робота над своїм професіоналізмом, інноваційні дослідницькі та проєктні методи роботи на уроках.  

У 2018-2019 році очолювала районну школу молодих спеціалістів; 2022-2023 н.р. брала участь у різних онлайн-вебінарах, підвищувала кваліфікацію, проходила різні курси, тренінги, за результатами яких отримала сертифікати. За підсумками фінального етапу першого обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023» в номінації «Початкова освіта» посіла третє місце. З лютого 2023 року працює в обласній творчій групі з формування читацької компетентності. Також була учасником сертифікації-2023 учителів початкових класів. У березні 2023 року була учасником методичної майстерні «Шлях до перемоги». З 2022-2023 н.р. стала керівником місцевої творчої групи «Ідея». Взяла участь в онлайн-нетворкінгу «Колесо фортуни: за лаштунками номінації «Початкова освіта»». У травні 2023 року презентувала власний педагогічний досвід під час обласної креатив-студії «На хвилі сучасності». Заняття 1 «Організація дистанційного навчання учнів початкових класів».  У червні 2023 року була учасником web-вітрини «Освітнє середовище початкової школи: інноваційні практики – 2023» у номінації «Навчальні матеріали».

24 лютого 2022 року в день, коли почалася повномасштабна війна росії проти України, життя Юлії  змінилось на 180 градусів. З цього дня змінилася вся країна, змінилася і вона сама. Як і усі друзі та знайомі Юлії, вона почала активно донатити на необхідні речі військовим. У Дніпрі ходила плести маскувальні сітки, допомагала збирати кошти на автомобіль для наших захисників, приціл, одежу. Працює і надихається  гаслом «Разом до перемоги».  Також не забуває підтримувати малий бізнес,  регулярно частину свого виторгу відправляє на потреби військових. Вшановуючи пам’ять  за загиблими героями, Юлія взяла участь у забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», де пробігла 5 кілометрів. Вірить в перемогу ЗСУ! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

За матеріалами управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою