портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фахівці Донецької обласної служби зайнятості здійснили робочі навчальні поїздки «Study Tours»

Опубліковано 25 серпня 2021 року, 16:45 , Донецький обласний центр зайнятості

В рамках співпраці з Програмою Розвитку ООН з відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського союзу в серпні для фахівців Донецької обласної служби зайнятості проведені робочі навчальні поїздки «Study Tours» з обміну досвідом до інших регіональних служб зайнятості.

За цей час спеціалісти ДОСЗ відвідали п’ять областей: Полтавську, Київську, Чернігівську, Житомирську та Хмельницьку.

Під час стаді-туру фахівці поділилися один з одним своїми напрацюваннями щодо роботи з клієнтами служби зайнятості, співпраці з роботодавцями, взаємодії з представниками органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій тощо.

Відвідавши Полтавщину, представники Донецької області дізналися про роботу щодо створення банків паспортів інвестиційної привабливості громад. Окрему увагу було приділено досвіду співпраці неурядових організацій, державного і приватного сектору у наданні соціальних послуг незахищеним верствам населення і роботи соціальних підприємств.

Роботу Київської обласної служби зайнятості презентували на прикладі Києво-Святошинського районного центру зайнятості. Особливу увагу було акцентовано на функціонуванні Центру розвитку підприємництва як дієвого майданчику для реалізації підприємницьких ініціатив та бізнес-ідей.

Як правильно зорієнтувати безробітного в світі професій, мотивувати до праці, навчити та працевлаштувати йшлося на засіданні «круглого столу», яке відбулося в Чернігівському обласному центрі зайнятості.

Під час візиту до Житомирської області фахівці служби зайнятості обмінялися напрацюваннями щодо методів залучення роботодавців до співпраці та добору кандидатів на заявлені вакансії.

На Хмельниччині був розглянутий досвід взаємодії між службою зайнятості, міською владою, роботодавцями та навчальними закладами.

Досвід, отриманий в ході вивчення кращих практик діяльності, запроваджених регіональними службами зайнятості, допоможе в наданні більш широкого спектру послуг клієнтам служби зайнятості Донеччини.