портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фахівці Донецької облдержадміністрації взяли участь у тренінгах з допомоги жертвам сексуального насильства

Опубліковано 19 вересня 2024 року, 15:08 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

18 вересня у м. Дніпро завершився цикл дводенних тренінгів на тему: «Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом: надання комплексної допомоги постраждалим».

Загалом, тренінгами охоплено 40 осіб з числа фахівців та надавачів послуг постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), зокрема працівників сфери охорони здоров’я, психологів, представників структурних підрозділів, відповідальних за формування та реалізацію регіональної політики запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству на районному та місцевих рівнях з територіальних громад Донецької області.

Мета тренінгів – покращення якості надання послуг, підвищення кваліфікації місцевих фахівців з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному з війною, підвищенню поінформованості учасників щодо основ ментального здоров’я, дієвих інструментів стабілізації психоемоційного стану.

Під час тренінгу було розглянуто особливості кваліфікації випадків сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом відповідно до національного законодавства та міжнародних стандартів, документування випадків СНПК відповідно до Міжнародного протоколу із документування та розслідування сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, досвід інших країн, ідентифікація постраждалих від СНПК, права постраждалої особи, міжнародні та національні стандарти, Кодекс «Мурад», вплив СНПК та наслідки тощо.

Захід організовано в межах проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною», який реалізується Міжнародним благодійним фондом «Український Жіночий Фонд» у партнерстві з ГО «Ла-Страда Україна» та ГО «Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем”» за фінансової підтримки Європейського Союзу в Україні та за участі ГО «SMARTA» й управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.