портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Послуги для кожного: мобільний центр зайнятості в дії

Опубліковано 19 вересня 2024 року, 15:41 , Донецький обласний центр зайнятості

Робота мобільного центру зайнятості у Донецькій області забезпечує доступність послуг служби для всіх верств населення, незалежно від місця проживання. Адже завдяки його технічним можливостям спеціалісти мають змогу проводити прийом громадян безпосередньо у їх населеному пункті.

Так, 19 вересня у селищі Торське Торського старостинського округу відбувся виїзний захід, який провели фахівці Дружківського міського центру зайнятості.

Учасники отримали детальну інформацію щодо отримання статусу безробітного, джерел пошуку роботи та започаткування чи розвитку бізнесу. Також спеціалісти надали консультації щодо профнавчання та підвищення конкурентоспроможності завдяки ваучеру на навчання.

Окрім цього, мешканці селища ознайомились із сучасними електронними сервісами Донецької обласної служби зайнятості, зокрема, з чат-ботом у Telegram «Єдине вікно: помічник ВПО». Він об'єднує в собі всю необхідну для переселенців інформацію, забезпечуючи цілодобовий доступ до актуальних даних.

У заході також взяли участь місцеві підприємці. Вони дізнались про можливості отримання грантів в рамках державних програм та від міжнародних фондів, а також про надання компенсацій за працевлаштування безробітних.

Директорка Дружківського міського центру зайнятості Людмила Кравченко провела робочу зустріч із головною спеціалісткою відділу розвитку територій Дружківської міської ради Тетяною Удовіченко. Вони обговорили питання щодо розширення спектру послуг служби зайнятості завдяки використанню сервісу «Єдине вікно послуг», створення нових направлень суспільно корисних робіт тощо.

Надання послуг служби зайнятості у такому форматі триватиме і надалі.