портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фахівці з Донеччини відвідали з робочою поїздкою Черкаську область

Опубліковано 16 вересня 2022 року, 11:11 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Фахівці управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, заступник керівника Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації Покровського району Донецької області Сергій Легенький та голова громадської організації «Асоціація гуманітарний центр «Все буде добре» Ярослав Бойко відвідали з робочою поїздкою Черкаську область. Метою поїздки було створення хабу для внутрішньо переміщених осіб з числа мешканців Донецької області у м. Умань та відвідування переміщеної комунальної установи «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації», підпорядкованої управлінню, яка розташована у с. Осітна Уманського району Черкаської області.

Під час поїздки були проведені зустрічі з Уманським міським головою Іриною Плетньовою та командою фахівців з різних галузей діяльності та представниками інститутів громадянського суспільства, які також є внутрішньо переміщеними особами з Донецької області та планують на волонтерських засадах працювати в уманському хабі.

З початком широкомасштабної військової агресії російської федерації проти України близько 75 % мешканців регіону було евакуйовано у більш безпечні регіони України, багато з них розмістилися на території Черкаської області.

Як зазначила Лілія Золкіна: «Евакуйовані мешканці населених пунктів області отримують гуманітарну, правову, логістичну та психологічну допомогу від різноманітних служб, установ та інститутів громадянського суспільства Черкаської області. Але ми усвідомлюємо, який обсяг роботи припадає на кожного працівника зазначених організацій. Звичайно, Донецька облдержадміністрація не могла залишитись осторонь цих процесів та проводить величезну організаційну роботу щодо евакуації населення та налагодження життя переселенців з Донецької області».

Такі невеличкі ХАБи для внутрішньо переміщених осіб з числа мешканців Донецької області створені вже у Хмельницькому та Кропивницькому, і проводиться робота щодо створення їх в інших містах України.

Також Лілія Золкіна поспілкувалася з фахівцями та клієнтами комунальної установи «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації». Центр вимушений був переміститися вже двічі у 2014 році та у березні 2022 року. Але фахівці та клієнти центру дуже оптимістично налаштовані. Сьогодні, як і в Донецьку та Святогірську, Центр продовжує свою роботу і знову допомагає тим, хто цього потребує. У Центрі проводять психологічну реабілітацію та надають консультації, проходять спеціальні заняття по 12-кроковій програмі, групові та індивідуальні тренінги.

Всі соціальні послуги Центр реабілітації наркозалежної молоді надає безоплатно і в обсягах, визначених державним стандартом. У закладі враховуються потреби людей, забезпечуються конфіденційність та рівні права жінок та чоловіків. Центр організовує комфортні умови для проживання й забезпечує харчами та засобами гігієни осіб, які потребують реабілітації. Допомогу отримують від гуманітарних організацій, місцевої церкви.

Не зважаючи на бойові дії, організації та установи Донецької області продовжують свою роботу та мають на меті покращити життя мешканців Донецької області не залежно від їх місцезнаходження. Разом ми переможемо та відбудуємо Донецьку область ще кращою та квітучою.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації