портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фінансові стимули за облаштування робочих місць працівників з інвалідністю в дії

Опубліковано 07 грудня 2023 року, 13:25 , Донецький обласний центр зайнятості

Нещодавно в Україні розпочала діяти компенсаційна програма, яка дозволяє роботодавцю отримати кошти, витрачені на облаштування робочого місця для людини з інвалідністю, і вона вже дає позитивні результати. Так, завдяки співпраці Слов’янського міського центру зайнятості з ТОВ «Агентська служба «Слов'янська» особа з інвалідністю отримала роботу, а працедавець – компенсацію за обладнання його робочого простору.

Компанія займається бронюванням та продажем квитків на автобусні перевезення. У зв’язку з воєнними діями підприємство призупиняло свою діяльність, але у серпні 2023 року відновила її. Після поновлення роботи фахівці центру зайнятості запропонували послуги з підбору персоналу та звернули увагу представників підприємства на різноманітні програми підтримки роботодавців, які діють в Україні.

В той час за допомогою у працевлаштуванні до міського центру зайнятості звернувся пан Єгор – мешканець Слов’янська, який має інвалідність І групи. Саме його кандидатуру рекрутери запропонували підприємству. З листопада чоловік був працевлаштований до ТОВ «Агентська служба «Слов'янська». Для облаштування його робочого місця підприємство придбало необхідне обладнання та найближчим часом отримає належну компенсацію витрат відповідно до постанови КМУ від 22 серпня 2023 р. № 893https://t1p.de/ss92r.

Більш детально про цю компенсаційну програму за посиланням https://bit.ly/3QgdF6A

Сall-центр Донецького обласного центру зайнятості 0-800-33-61-67.