портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини привітала захисників зі святом

Опубліковано 07 грудня 2023 року, 12:53 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

6 грудня молодь Донеччини щиро вітала наших воїнів з професійним святом. У цей день були проведені різноманітні відеопривітання, акції та флешмоби у всіх громадах нашої області та за її межами. Під час заходів молоді люди висловили подяку всім дотичним до захисту територіальної цілісності та незалежності України – Збройним силам України, Національній гвардії України, силам територіальної оборони, Прикордонній службі України, Національній поліції, Службі судової охорони, бойовим медикам, ветеранам та волонтерам.

Фінішувала обласна акція «Книга Подяки незламним». Участь у створенні Книги Подяки взяла молодь громад Донецької області. Кожна громада заповнила сторінки книги словами вдячності захисникам та захисницям Донеччини, а також зазначила, що представники молоді громади роблять для наближення Перемоги.

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр провів вуличну акцію «Привітання воїна». У багатьох молодіжних центрах Донецької області під час майстер-класів створювали патріотичної листівки, обереги, де кожен міг залишити своє побажання українським захисникам, а 6 грудня молодь вийшла на вулиці, щоб подарувати їх солдатам. Акція проводилась навіть у населених пунктах, наближених до лінії фронту, тому хлопці, які зараз на передовій, також отримають свій подарунок від молоді.

Студенти, тренери, викладачі комунального закладу «Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки» долучились до Всеукраїнської акції по добровільній здачі крові  «Твоя кров для перемоги».

За ініціативою громадських організацій «Патріоти Українського Донбасу» та «Ініціативний Покровськ», Молодіжної ради м. Покровськ та при підтримці Покровської ВА і поліції був проведений автопробіг, який розпочався на центральній площі міста з мітингу та закінчився покладанням квітів на могили героїв на центральному кладовищі. 

Цього ж дня молодь Костянтинівської громади приєдналася до акції "Калинова вдячність: Згадаємо героїв", вшанувавши пам'ять тих, хто віддав своє життя за незалежність та свободу України.

Члени Селидівської молодіжної ради за підтримки Селидівської міської військової адміністрації спільно з місцевими волонтерами та волонтером Андрієм з м. Київ вирішили привітати захисників за допомогою найнеобхідніших речей на фронті: термобілизна, теплі шкарпетки, ліхтарики, портативні газові пічки, ковдри, каремати, самонагрівні грілки для рук і тіла, а також пам'ятні подарунки, створені руками діточок Селидівської громади, виготовлені власноруч окопні свічки та смачні млинці від представників Молодіжної ради. 

5 грудня у селі Кошманівці Машівської ТГ Полтавської області з нагоди Дня Збройних Сил України та Дня святого Миколая відбувся концертний захід «Єднаймося, друзі», організаторами якого є молодіжна громадська організація «Час вільних» Хлібодарівської громади. Під час зустрічі виступали артисти/-ки Вільненського сільського будинку культури Хлібодарівської ТГ, звучали поезії Світлани Фоменко, лунали пісні під живий музичний супровід, відбувалося неформальне спілкування з глядачами/-ками. 

На базі Очеретинського хабу для ВПО було проведено виховну годину «За Україну, за її волю!», найкращі вітання та побажання лунали на адресу  українських воїнів. Свої відеовітання передали і учасниці обласного Марафону творчих привітань «Я вірю в ЗСУ!». Авторка та виконавиця вірша Злата Ващук, авторка вірша Діана Горобець та виконавиця Софія Жакот від всіх мешканців громади подякували тим, хто щодня захищає нашу рідну землю від ворогів, тим, хто на землі, в повітрі, на морі – завжди готовий захищати найголовніші цінності – людські життя і Україну! 

Мирненською громадою Волноваського району Донецької області було організовано благодійну акцію «В торбинці Миколая», головною метою якої став збір подарунків, малюнків для воїнів ЗСУ.

В Святогірській територіальній громаді пройшла низка заходів до Дня ЗСУ та Святого Миколая були проведені майстер-класи «Чарівний чобіток», «Оберіг воїну», розпис медових пряників та ялинкових прикрас.

Молодь молодіжного центру «Фреш» Шахівської СВА приготувала власноруч тортики і листівки, якими привітали військових.

Молодь Гродівської громади молодь провела акцію «Моя кава - для ЗСУ».