портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Гандбольний клуб «Донбас» – срібний призер Кубка України сезону 2023/2024

Опубліковано 06 червня 2024 року, 18:18 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Місто Буча, що на Київщині, вперше прийняло фінал чотирьох Кубка України з гандболу, у якому команда Школи вищої спортивної майстерності Донецької області зійшлася з київським «СКА-ШВСМ» і запорізьким «Мотором». Вийти до цієї стадії ГК «Донбас» допомогли дві перемоги у чвертьфіналі над хмельницьким «ХНУ-ДЮСШ 1».

У півфінальному протистоянні наші спортсмени здобули перемогу над столичним колективом із переконливим рахунком 40:27. А вже у фіналі надто значною виявилася різниця в майстерності між «Донбасом» і «Мотором» – запоріжці в статусі беззаперечного фаворита національних гандбольних змагань жодного разу не програли.

Володарями срібних медалей Кубка України сезону 2023/2024 років стали: воротарі Олександр Слесь, Євген Сапун, Богдан Васильєв, польові гравці Олексій Шевченко, Іван Шило, Едуард Гадєльшін, Антон Петращак, Микита Гладкий, Іван Глущенко, Євген Константінов, Андрій Занімонець, Віталій Псьол, Олексій Заєць, Владислав Кукушкін, Ярослав Медяник, тренери команди Іван Фучеджи, Микола Шарко та Сергій Гордієнко.

Окремі нагороди, як найкращі гравці в складі ГК «Донбас» на Кубку України, отримали воротарі команди: за підсумками півфіналу – Євген Сапун, у фіналі – Богдан Васильєв.

Зазначимо, що «срібло» Кубка України для гандболістів Донеччини виявилося другим у історії – попереднє таке досягнення було в 2021 році.

Світлини – Федерація гандболу України