портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА доповів прем’єр-міністру про ситуацію із забезпеченням газом та теплом мешканців Донеччини

Опубліковано 15 березня 2021 року, 11:45

Котельні «Донецьктеплокомуненерго» працюють у штатному режимі. Про ситуацію із забезпеченням газом (та відповідно, теплом) мешканців Донецької області   голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко доповів прем’єр-міністру України Денису Шмигалю на онлайновій нараді сьогодні, 15 березня.

«Станом на тепер котельні працюють у штатному режимі. Донецькоблгаз кілька разів намагався їх відключити, але цього вдалося не допустити»,  -  зазначив Павло Кириленко.

З представниками правоохоронних органів, які були присутні на нараді, обговорили правові аспекти ситуації, що склалася, та шляхи недопущення у майбутньому свавілля та самоправства з боку приватного акціонерного товариства «Донецькоблгаз». 

Чіткі пропозиції від Донецької обласної державної адміністрації щодо подальших конкретних дій  сьогодні будуть направлені прем'єр-міністру.

Нагадаємо, 6 березня приватне акціонерне товариство «Донецькоблгаз», порушуючи постанову Кабміну та умови меморандуму (підписаного за ініціативи Президента урядом, НКРЕКП, Нафтогазом та мерами українських міст 9 лютого), всупереч прогнозованому зниженню температури повітря до -7 градусів, безпідставно перекрило газопостачання 59 котелень обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго». Це обласне комунальне підприємство експлуатує 182 котельні та забезпечує теплом  3048 житлових будинків, 91 школу, 93 дитячих садки, 67 лікарень та 574 об'єкти іншої інфраструктури.

Роботу 59 котельних КП "Донецьктеплокомуненерго" було оперативно відновлено у нормальному режимі.