портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Костянтинівці питання соціального характеру вирішуються легко й швидко: діє новий «Соціальний офіс»

Опубліковано 15 березня 2021 року, 12:09

Легкість і доступність соціальних сервісів мають змогу оцінити мешканці Костянтинівки, де тепер діє «Соціальний офіс».

Він розмістився в управлінні соціального захисту населення. Протягом 2019-2020 років за рахунок коштів обласного бюджету в сумі 21,3 млн грн було здійснено термомодернізацію споруди, проведено ремонтні роботи внутрішніх приміщень, встановлено пожежну сигналізацію. Робочі місця спеціалістів та інформаційно – консультативний сектор для відвідувачів облаштували новими зручними меблями.

Буде впорядкована й прилегла до будівлі територія. Управлінням соціального захисту населення вже підготовлено проєкт на загальну суму 7,2 млн грн.

Для маломобільних груп населення створені спеціальні умови для швидкого та зручного відвідування. Тут є пандуси, кнопки виклику, мнемосхеми (зі шрифтом Брайля), тактильна плитка, спеціальний санвузол (МГН). «Соціальний офіс» для зручності відвідувачів розподілений на 3 функціональні сектори: інформаційно-консультативний сектор, сектор очікування, сектор прийняття заяв та документів. Для швидкого вирішення проблем та попередження виникнення черги у інформаційно – консультативному секторі розташовано електронну систему управління чергою. Відвідувачі самі обирають день та зручний час для отримання консультацій, подачі та оформлення документів.

«Соціальний офіс», який діє на базі Управління соціального захисту населення м. Костянтинівка, покликаний створити максимально сприятливий клімат для швидкого вирішення проблем громадян, спростити процедури вирішення усіх питань соціального характеру.

На теперішній час контингент осіб, які перебувають на обліку та є отримувачами різних видів соціальних допомог, пільг, субсидій тощо, становить 72,0 тис. осіб. Штатна чисельність працівників управління - 101 спеціаліст, у тому числі прийом громадян здійснюють 14 спеціалістів за різними напрямками надання послуг соціального характеру. Щоденно управління відвідують понад 200 громадян, серед яких особи з інвалідністю, пенсіонери, пільговики, сім’ї з дітьми та особи, які перебувають у складних життєвих обставинах, інші категорії громадян, які потребують соціальної підтримки.