портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко передав ключі від квартир для учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 05 листопада 2020 року, 15:20

Урочиста церемонія передачі ключів від відремонтованих квартир у містах Костянтинівка і Краматорськ, які призначені для учасників  АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб,  відбулась у Донецькій облдержадміністрації сьогодні, 5 листопада. 

Ремонт у цих квартирах проводився коштом обласного бюджету для забезпечення житлом учасників АТО/ООС, внутрішньо переміщених осіб та інших категорій громадян, які потребують покращення житлових умов. 

Участь у передачі ключів взяли голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, міський голова Краматорська Андрій Панков та міський голова Костянтинівки Сергій Давидов, а також заступник директора департаменту - начальник управління житлової політики та благоустрою департаменту житлово-комунального господарства  Донецької ОДА Лариса Гусева.

«Карантин вносить свої обмеження, тому ми не змогли запросити людей, які отримають це житло. Ми виділили 7 мільйонів гривень для ремонту 17 квартир – 10 у Краматорську та 7 у Костянтинівці – і за ці кошти зробили якісний сучасний ремонт. Тепер у квартирах є усе необхідне, у тому числі і побутова техніка, лічильники для світла, води і газу, інші зручності. Міські комісії тепер мають розподілити житло відповідно до черги. Наразі найкращою оцінкою нашої роботи стануть емоції людей, які заселяться в ці квартири», - наголосив очільник області.

Лариса Гусева підкреслила, що ремонт 17 квартир проходив в рамках реалізації обласної програми створення соціального житла.

«Ці квартири неможливо буде приватизувати, і вони будуть знаходитись у власності територіальних громад. Краматорськ і Костянтинівка стали першими містами у проєкті створення соціального житла. Цей проєкт передбачає, що після звільнення житла туди місцева влада зможе заселити лікарів, вчителів чи будь-кого, хто матиме потребу у покращенні умов проживання», - сказала вона.

Павло Кириленко зауважив, що цей проєкт буде продовжуватись і у інших містах та районах області, а отримати соціальне житло зможуть також діти-сироти, особи з інвалідністю та інші категорії громадян в залежності від потреб громади.