портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА поінформував прем’єр-міністра України про ситуацію із заборгованістю по зарплаті в області

Опубліковано 01 липня 2021 року, 13:02

Ситуацію із заборгованістю по заробітній платі в Україні обговорили учасники засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати, яке відбулося під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля сьогодні, 1 червня.  

На Донеччині станом на сьогодні заборгованість із заробітної плати складає 646,2 млн гривень. 

Найкритичніша ситуація – на вугледобувних підприємствах. Заборгованість з оплати праці перед працівниками державних шахт на сьогодні складає 153,1 млн гривень. 

"Попри те, що Донецька обласна державна адміністрація не має прямих важелів впливу на ситуацію у вугледобувній галузі, ми не усуваємося від вирішення проблем шахтарів, розуміючи, що більшість вугільних міст області є монопрофільними, що робить їх економіку та населення суттєво залежними від стану справ на вугільних підприємствах», - зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

Донецька ОДА неодноразово зверталася до вищих органів влади щодо необхідності наближення бюджетних асигнувань та виділення  додаткового обсягу коштів на виплату зарплати шахтарям; разом із керівництвом підприємств та галузевих профспілок ініціювала необхідні зміни до законодавства; із Урядом та міністерством опрацьовує можливість збільшення у поточному році видатків за програмою «реструктуризація вугільної галузі» до обсягів, що забезпечать своєчасну та повну виплату заробітної плати шахтарям до кінця 2021 року. 

Крім того, Павло Кириленко поінформував Прем’єр-міністра про ситуацію на інших підприємствах-боржниках, зокрема  Костянтинівському ДНВП «Кварсит», ДП «Науково-дослідний інститут високих напруг», медицині, ДП «Компанія «Вода Донбасу».

Він зазначив, що борги по оплаті праці на життєво важливому для області підприємстві - компанії «Вода Донбасу» становлять 19,8 млн грн. Це - борги, які накопичилися у структурних підрозділах компанії, які працюють на окупованій території.  Проблема ця комплексна, тому і підхід до її вирішення має бути системним, а відтак очільник області  звернувся до Голови Уряду з проханням щодо взаємодії та сприяння.

«Потрібне неординарне рішення, - зазначив Денис Шмигаль. – Подавайте свої пропозиції, переконаний, що правильне рішення буде знайдене».