портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА та британські парламентарії обговорили поточну безпекову та гуманітарну ситуацію на Донеччині

Опубліковано 20 січня 2022 року, 18:40

Поточну безпекову та гуманітарну ситуацію у Донецькій області обговорили голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко з членами делегації Комітету у закордонних справах Парламенту Великої Британії на зустрічі у Краматорську сьогодні, 20 січня.

Британські парламентарії прибули до Донецької області з метою ознайомлення на місці з ситуацією поблизу лінії зіткнення на тлі триваючої військової агресії з боку Росії. Вони відвідали лінію зіткнення, Авдіївку - місто, яке знаходиться у безпосередній близькості до окупованої території, та на власні очі побачили зруйновану інфраструктуру міста.

Членів делегації цікавили питання відновлення житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ, послуг, які отримують на підконтрольній українському уряду території мешканці тимчасово окупованої частини області, гуманітарні потреби, а також аспекти інформаційної війни.

Багато питань стосувалися загрози загострення воєнних дій. «Ми готові до будь-яких подій. Загроза ескалації є. Але я чітко розумію, до яких дій готові Збройні сили України та український народ, люди, які будуть захищати свої сім’ї. Це наша земля, нам її боронити. Нам стояти за своє. І ворог це розуміє», - сказав Павло Кириленко.

Павло Кириленко подякував делегації британських парламентаріїв за допомогу та підтримку, яку Уряд Великої Британії приділяє територіальній цілісності України на міжнародній арені в рамках стратегічного партнерства та політичного діалогу.