портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА та делегація Латвії обговорили розвиток економічної співпраці та побратимство

Опубліковано 19 січня 2021 року, 12:05

Розвиток економічної співпраці та побратимство обговорили голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та латвійська делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом під час зустрічі в ДонОДА.  

У зустрічі взяли участь заступник Міністра оборони України Ігор Старобінський, представники Збройних сил України та Нацгвардії, капелани.

Рівно рік тому, у січні, між Салдуським краєм та Бахмутською територіальною громадою було підписано договір про співпрацю. Цього року запропонували латвійським друзям налагодити співробітництво з прифронтовими містами Донеччини.

«Ми готові підставити своє плече громадам, а також бізнесу. Плануємо провести форум у Києві, Ризі, на Донеччині. Наша мета – поки не відновлена цілісність України, працювати з вами так, щоб ви не відчували себе покинутими. Ми готові підтримувати освітні проєкти, продовжувати реабілітацію – фізичну та психологічну – українських військових», - зазначив Юріс Пойканс.  

Своєю чергою Донецька ОДА цього року  планує провести тур для представників європейських держав, щоб показати європейським партнерам економічний потенціал Донеччини.   

«Зазначу, що Латвія – надійний та послідовний друг України. Від самого початку збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави Латвія заявила про свою чітку позицію підтримки територіальної цілісності та незалежності України й регулярно надає гуманітарну та психологічну допомогу українцям, які постраждали від війни. Нинішній приїзд латвійської делегації – не виняток. 10 тон гуманітарної допомоги – одягу та взуття – буде доправлено до Слов’янська та Станиці Луганської. Це вже 21-й подібний гуманітарний вантаж від Латвії. Він був доправлений завдяки тісній співпраці латвійської сторони з Нацгвардією України», - зазначив голова Донецької облдержадміністрації. 

Під час зустрічі заступник міністра оборони України Ігор Старобінський вручив відзнаки міністерства оборони України – медалі «За сприяння Збройним силам України» Юрісу Пойкансу, аташе з питань оброни Еріксу Наглісу, а також кандидату на посаду Почесного консула Латвійської Республіки в Донецькій області Олександру Павенку та волонтеру і капелану Володимиру Стрельцову.