портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

НКРЕКП знизила граничний тариф на розподіл газу до 1,79 грн за кубометр

Опубліковано 19 січня 2021 року, 12:56

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на своєму засіданні знизила граничний тариф на розподіл газу до 1,79 грн за кубометр. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

«Регулятор підтримав спільне рішення, напрацьоване Урядом, народними депутатами та профільним комітетом Верховної Ради. Таким чином максимальне зниження тарифу на розподіл становитиме до 30%.  Встановлення граничного тарифу на рівні 1,79 грн не означає, що він буде однаковий для всіх. НКРЕКП визначила найвищу межу тарифу, проте для десятків компаній ця сума буде нижчою», -  зазначив прем‘єр-міністр. 

Він також повідомив, що найближчим часом у Верховну Раду  також буде подана ініціатива, яка має зменшити розрив у тарифах між різними газорозподільчими компаніями та встановлюватиме справедливий тариф на розподіл газу для всіх людей.

Нагадаємо, за дорученням  Президента України Уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр.