портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА та представники чотирьох державних банків обговорили кредитні житлові програми для ВПО

Опубліковано 21 липня 2021 року, 16:38

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко зустрівся з представниками чотирьох державних банківських установ для обговорення реалізації в області програми Президента України «Доступна іпотека 7%».

Програма «Доступна іпотека 7%» діє на всій території України та покликана допомогти українцям придбати власне житло, маючи впевненість, що умови виплати не зміняться впродовж усього часу іпотеки. За словами начальника Донецького обласного управління «Ощадбанку» Світлани Івенко, зараз банки пропонують іпотечне кредитування на строк до 30 років з пільговими ставками для внутрішньо переміщених осіб, і на такий кредитний продукт в області існує попит. Проте через певні законодавчі обмеження збільшити кількість виданих кредитів у Донецькій області неможливо.

«Ми розуміємо, що у Донецькій області зараз практично відсутні новобудови, на які поширюється дія програми пільгового кредитування. Цього року окрім державного будівництва починається і будівництво комерційного житла, тому наші громадяни зможуть ширше скористатись цією програмою. Проте найбільша кількість операцій з нерухомістю відбувається на вторинному ринку. Житло у тих будинках, що вже існують, значно дешевше, ніж у новобудовах, а це надзвичайно важливо для переселенців. Тому ми зберемо пропозиції банків, опрацюємо їх, та плануємо виступити з ініціативою до законодавців для того, щоб спростити придбання житла для ВПО за рахунок кредитних програм»,- зазначив Павло Кириленко.

Очільник області також наголосив, що надалі буде проведена робота з громадами області для ознайомлення їх з усіма кредитними інструментами державних банків та розширення можливостей ВПО для придбання власного житла.