портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили регіональну інфраструктуру підтримки середніх, малих та мікропідприємств під час пандемії

Опубліковано 21 липня 2021 року, 16:10 , Донецький обласний центр зайнятості

Засідання круглого столу, присвяченого обговоренню регіональної інфраструктури підтримки середніх, малих та мікропідприємств Донецької області в умовах пандемії COVID-19, відбулось 21 липня.

Директор Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко в якості спікера презентувала роботу Донецької обласної служби зайнятості з питань фінансової підтримки та стимулювання роботодавців під час карантинних обмежень. Йшлося про надання практичної допомоги ММСП регіону з різних сфер економіки задля подолання економічної кризи та перспектив покращення ситуації на ринку праці.

Окрему увагу учасників було зосереджено на двох механізмах підтримки та стимулювання роботодавців, які мають неабиякий попит: компенсаціях ЄВ та витрат на оплату праці ВПО.

«Говорити про повне відновлення ринку, на жаль, рано. Проте, слід відзначати позитивні тренди у вигляді збільшення кількості вакансій і зростання середньої зарплати. Як тоді, так і сьогодні, підтримка бізнесу та роботодавців задля збереження робочих місць та промоції офіційної зайнятості – основні завдання, які стоять перед командою Донецької служби зайнятості», - зазначила Валентина Рибалко.

Окрему увагу учасників було зростанні кількості легальних робочих місць, які виводять з тіні професійні кадри, підвищують конкуренцію за працівника на ринку та, відповідно, й рівень оплати.