портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА та представники духівництва обговорили ситуацію з захворюваністю на COVID-19 та протиепідемічні заходи під час відзначення Великодня

Опубліковано 22 квітня 2021 року, 17:51

Ситуацію з захворюваністю на COVID-19, яка склалася у Донецькій області, обговорили голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та представники духівництва  під час зустрічі у Краматорську сьогодні, 22 квітня. 

Очільник області наголосив на тому, що держава не втручається у справи церкви, але здоров’я, життя і безпека громадян – це й відповідальність, у тому числі й голови ОДА,  як представника виконавчої гілки державної влади.

Учасники зустрічі  ознайомилися із санітарними правилами та протиепідемічними вимогами, яких необхідно дотримуватися під час відзначення Великодня.

Представники релігійних організацій зазначали, що за час пандемії вже усталеною є практика проведення онлайн богослужінь, аудіотрансляція на відкритих майданчиках поблизу релігійних споруд, а відтак готові дотримуватися карантинних обмежень і під час відзначення великодніх свят.

Павло Кириленко подякував усім за конструктивний діалог і розуміння серйозності ситуації. «Сподіваюся, завдяки спільним зусиллям ніщо не зможе затьмарити святкування одного з найбільших християнських свят», - зазначив він.