портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Парламентарії Польщі та Литви відвідали дві школи у прифронтовій Авдіївці

Опубліковано 22 квітня 2021 року, 17:35

Віцемаршалок Сейму Республіки Польща пані Малгожата Госєвська та віцеспікер Сейму Литовської Республіки пан Паулюс Саударґас відвідали загальноосвітні школи №2 та №6 у прифронтовій Авдіївці, які отримали допомогу від зазначених країн. 

Школа №6 була пошкоджена в результаті збройної агресії Росії. У цьому навчальному закладі був реалізований проєкт, фінансований в рамках Програми малих грантів посольства Польщі в Україні. Сума допомоги склала близько 30 тисяч євро. За ці кошти  встановлено металопластикові вікна та двері в загальноосвітній школі,  придбано обладнання для кабінету географії.  

Віцемаршалок Сейму Республіки Польща подивилася на результати роботи. Першокласники, які народилися під час російсько-української війни, отримали від високоповажних гостей подарунки – м’які іграшки та солодощі.  

Парламентарії Польщі та Литви завітали й до Авдіївської школи №2,  реконструкція якої  відбувається в рамках президентського проєкту «Велике будівництво».   Ця школа двічі потрапляла під обстріли з боку російських окупантів.  Ремонт тут  здійснюється коштом обласного бюджету, а сучасне учбове обладнання, меблі, а також гральні майданчики надає уряд Литви.  Сьогодні віцеспікер Сейму Литовської Республіки пан Паулюс Саударґас мав змогу ознайомитися зі змінами, які відбуваються у навчальному закладі.  

 «Ми ради бачити, що школа відновлюється і діти будуть мати змогу 1 вересня тут навчатися.  Україна  не здається, інвестує в цей регіон, і люди бачать, що їх країна крокує вперед. Вона хоче подолати конфлікт дипломатичним шляхом… Ми хочемо показати, що Україна не залишилася сам на сам,  ми підтримуємо вас. Ми тут, щоб показати, що солідарні з вами повністю»,  -  зазначив віцеспікер Сейму Литовської Республіки.  

Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз наголосив на тому, що ця школа буде одним з найсучасніших навчальних закладів. «Ми дуже задоволені, що маємо змогу в прифронтовому місті, як Авдіївка,  зробити такий об’єкт за участі наших міжнародних партнерів»,  -  сказав він.