портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА та заступник міністра закордонних справ Грецької Республіки обговорили співпрацю та поглиблення культурних зв'язків

Опубліковано 31 серпня 2021 року, 11:15

Питання співпраці та поглиблення культурних зв'язків між Грецією та Україною обговорили голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та заступник міністра  закордонних справ Грецької Республіки Константінос Власіс.

Так історично склалося, що Приазов’я – це регіон компактного проживання греків. Тут вони віддавна вибудовують міцні зв’язки з українцями, при цьому бережуть свою культуру, традиції та мови.

«Один тільки факт того, що саме на Донеччині, у Маріуполі, працює Генеральне консульство Греції в Україні, свідчить про тривалу і непохитну співпрацю між греками та українцями у Приазов’ї.  Завжди приємно мати справу із людьми та країнами, дружні стосунки з якими сягають десятків, а то й сотень років. А особливо – коли ці стосунки стають міцнішими, коли з’являються труднощі», - зазначив Павло Кириленко. 

Він нагадав, що Греція як учасник ЄС і НАТО, є важливим союзником України у захисті проти російської агресії. Крім того, Греція приймає на відпочинок та оздоровлення дітей із населених пунктів, розташованих на лінії фронту, та дітей учасників російсько-української війни - це шляхетний і надзвичайно важливий для нашої країни жест.

Взаємини між містами Донеччини та регіонами Греції не обмежуються гуманітарною допомогою: це рівноправні стосунки у торгово-економічній, науково-технічній, культурній та, звісно ж, освітній галузях. 

Розмова відбулася не тільки на регіональному рівні, але й на державному -  участь у зустрічі взяв співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Грецькою Республікою, народний депутат Дмитро Лубінець. 

Парламентар наголосив, що наші країни мають у тому числі й спільні проблеми. Розуміння їх причин та наслідків роблять наші країни ще ближчими. 

Пан Власіс привітав Україну з державними святами, які нещодавно відсвяткувала наша країна, а також подякував за допомогу, надану українськими рятувальниками у боротьбі з масштабними пожежами, що стали справжнім стихійним лихом для Греції. 

Заступник міністра запевнив, що Греція завжди підтримувала і надалі підтримуватиме Україну в прагненні відстояти свою незалежність та територіальну цілісність.

Павло Кириленко запросив представників Грецької Республіки на виставку-презентацію інвестиційного потенціалу Донеччини, яка відбудеться у Києві у жовтні цього року.