портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА відвідав реконструйоване відділення екстреної меддопомоги у Костянтинівській лікарні та нову амбулаторію у селі Клебан-Бик

Опубліковано 12 лютого 2021 року, 16:50

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко відвідав відділення екстреної медичної допомоги у Костянтинівській багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування та новозбудовану амбулаторію у селі Клебан-Бик  під час робочої поїздки 12 лютого.  

Відділення екстреної медичної допомоги у Костянтинівській лікарні реконструювали в рамках президентської програми «Велике будівництво». Коштом державного бюджету збудували приймальний бокс з інженерними системами підтримання клімату для машин швидкої. Його вартість - 1,6 млн гривень. Ремонт внутрішніх приміщень хірургічного корпусу провели коштом області. На ці роботи знадобилося 10,4 млн грн.

Будівельні роботи вже завершені, залишаються питання придбання обладнання. З директоркою медустанови та керівництвом міста  очільник області обговорив нагальні потреби, кошти на них будуть залучатися з бюджетів різних рівнів.

Амбулаторію у селі Клебан-Бик будували за програмою розвитку сільської медицини. У сучасному новозбудованому приміщенні обладнали 2 кабінети лікаря, кабінети щеплення та прийому здорової дитини, маніпуляційну та стерилізаційну кімнати.

Амбулаторія забезпечена медичним обладнанням, твердим та м’яким інвентарем, меблями та всіма необхідними комунікаціями. Новий заклад обслуговуватиме не тільки мешканців Клебан-Бика, але й прилеглих сіл Катеринівка та Плещіївка.

Вже зараз із лікарем укладено понад 2200 декларацій, зокрема 245 – із дітьми. Загалом на будівництво витрачено понад 6 млн гривень, із яких 5,3 млн грн – з державного бюджету, 747 тис - з місцевого бюджету і 647 тисяч гривень - з бюджету обласного.

Крім того, для потреб амбулаторії держава придбала автомобіль Renault Duster. Важливо, щоб доступ до якісних медичних послуг мали не тільки мешканці великих міст, але й віддалених та маленьких населених пунктів.

Інші новини за темою