портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА відвідав виставковий проєкт митця з Донеччини Петра Антипа

Опубліковано 19 березня 2021 року, 18:50

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та його заступниця Юлія Костюніна відвідали  виставковий проєкт «Сучасна архаїка», що досліджує творчість відомого українського митця з Донеччини Петра Антипа, у Національному центрі «Український дім» у Києві сьогодні, 19 березня. 

Виставка розгорнута на 2500 кв. м  експозиційних площ «Українського дому». За підтримки Донецької ОДА, Міжнародної громадської організації «Донеччина» тут вдалося зібрати величезний обсяг найрізноманітніших робіт майстра: 50 творів монументальної, станкової та малої пластики, 60 живописних картин, близько 300 малюнків та ескізів, реалізовані й зовсім нові архітектурні проєкти.

Павло Кириленко вручив Петру Антипу відзнаку “За розвиток Донеччини”. 

«Це унікальна мистецька подія, що висвітлює поліфонію жанрів й актуальних тем, з якими художник працює впродовж багатьох років. На жаль, велика частина робіт Петра Антипа залишається на окупованих територіях, і це величезна втрата культурного надбання. Але я  впевнений, що ми повернемо і свої землі, і своїх людей, і цінний культурний доробок автора», - зазначив Павло Кириленко. 

Нагадаємо, заслужений художник України Петро Антип народився на Донеччині, з 2014 року живе та працює в Києві.