портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА підписав меморандум про розвиток безбар'єрної архітектури в Україні

Опубліковано 19 березня 2021 року, 17:40

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко від імені Донецької області підписав меморандум про розвиток безбар'єрної архітектури в Україні.

Програма “Без бар’єрів” започаткована дружиною Президента України Оленою Зеленською та покликана напрацювати бачення доступного, безбар’єрного життєвого простору країни.

«Для нас це серйозний виклик, адже застаріла архітектура наших міст зазвичай не пристосована для осіб з інвалідністю та маломобільних осіб. Але кожен має право на рух, кожен має право на самореалізацію. У цьому напрямку ще багато роботи по всій країні, а робити її легше разом. Вже зараз меморандум підписала  Перша леді держави, міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, голова Черкаської ОДА Олександр Скічко та міський голова Маріуполя Вадим Бойченко», - зазначив Павло Кириленко.

Дія меморандуму розрахована до кінця 2025 року. Зараз  Донеччина робить перші кроки на шляху до цілковитої безбар’єрності.

В області завершується реалізація Плану створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп на 2017-2021 роки, і вже затверджена нова програма, головна мета якої – зробити доступними для людей різного віку та стану здоров'я громадські місця, об’єкти, транспорт, пішохідні переходи тощо.

«У цьому році запланували реалізувати в області понад 200 заходів із забезпечення безбар’єрності на 132 об’єктах соціального та житлово-громадського призначення. Будуємо й перший безбар’єрний басейн олімпійського рівня – у Маріуполі. Попереду багато роботи», - зазначив очільник області.