портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Верховної Ради відвідав КПВВ «Майорське» на Донеччині

Опубліковано 29 липня 2020 року, 13:25

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час робочої поїздки у Донецьку область   зустрівся з командуванням операції Об’єднаних сил, представниками правоохоронних органів, відвідав контрольний пункт в’їзду-виїзду (КПВВ) «Майорське» та поспілкувався з мешканцями прифронтових селищ.

Голова українського парламенту зазначив, що вже не вперше відвідує КПВВ на Сході країни.   «Минулого разу була можливість поспілкуватися з людьми, які поки що вимушені користуватися послугами КПВВ, але ми сподіваємося, що коли спаде трохи COVID-19, коли дійсно буде повне перемир’я і не буде пострілів, ці КПВВ запрацюють у повному обсязі, повному режимі.  Але хотілося би, щоб через деякий час це (КПВВ) було лише якоюсь пам’яткою, і тут не  було тих обмежень, які, на жаль, є сьогодні»,  - сказав він. 

Дмитро Разумков також запевнив, що Українська держава буде робити все, щоби момент повернення тимчасово окупованих територій  настав якомога швидше. 

Голова Донецької облдержадміністрації,  керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко розповів голові Верховної Ради України про роботи, які проводяться Донецькою ОДА спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій та органами місцевого самоврядування з відновлення пошкодженого під час бойових дій житла. Так, на сьогодні роботи завершені вже на 426 будинках, а впродовж року планується відновити 1000 пошкоджених будинків.

Загалом на Донеччині від бойових дій постраждало 13 288 будинків.   

Спільними зусиллями області, місцевих громад, ДСНС та міжнародних організацій на сьогодні відновлено 7750 будинків, у тому числі приватних - 6901.