портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головне про НМТ 2024, реєстрацію та процедуру проведення

Опубліковано 01 лютого 2024 року, 17:05 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації спільно з Донецьким регіональним центром оцінювання якості освіти проведено онлайн нараду щодо нагальних питань з організації та процедури проведення національного мультипредметного тесту у 2024 році.

Вступні іспити до закладів вищої освіти у форматі національного мультипредметного тесту розпочнуться 14 травня і триватимуть до 19 липня 2024 року.

Реєстрація до участі в НМТ почнеться з середини березня і триватиме місяць. Майбутньому вступнику необхідно буде створити свій персональний кабінет, після чого туди можна буде внести особисті дані й обрати перелік дисциплін для тестування. Крім того, необхідно буде зазначити населений пункт в Україні чи за кордоном, де вони зможуть пройти НМТ.

Учасники НМТ складатимуть іспит із чотирьох предметів, з яких три – обов’язкові (українська мова, математика, історія України) та один на вибір – українська література, іноземна мова, біологія, географія.

Дати тестувань з міркувань безпеки для широкої аудиторії повідомлятися не будуть.

Отримати інформацію про дату та місце проведення іспиту кожний учасник зможе у своєму персональному кабінеті не пізніше ніж за 10 днів до проведення іспиту.

Тестування здійснюватиметься протягом 240 хвилин в один день – двома блоками по 120 хвилин з перервою 20 хвилин. Перший блок мультитесту міститиме завдання з української мови та математики, другий блок після перерви – завдання з історії України та предмета за вибором.

У день тестування після завершення виконання роботи за певним предметом учасник зможе побачити на моніторі загальну кількість питань, на яку він надав відповідь (тобто тут будуть враховані всі відповіді – і правильні, і неправильні) та свій тестовий бал за кожним із предметів.

Заступником директора Донецького центру оцінювання якості освіти Ларисою Лащенко надано керівникам органів управління освітою територіальних громад відповідні рекомендації та перелік освітніх платформ, що забезпечать якісну підготовку випускників до проходження НМТ 2024.

Учасникам наради направлені інформаційні матеріали для подальшого використання в роботі.

Довідково:

У 2023-2024 навчальному році 7 тис. учнів завершують повний курс загальної середньої освіти (11 клас).

За результатами НМТ, отриманими випускниками шкіл у 2023 році, Донецька область посіла 4 місце.