портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головне управління ПФУ в Донецькій області продовжує працювати в умовах воєнного стану

Опубліковано 04 травня 2022 року, 16:52

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області продовжує працювати в умовах воєнного стану.  Про це начальник  Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад повідомила під час онлайнового брифінгу сьогодні,  4 травня.  

«Органи Пенсійного фонду працюють і виконують 100% функцій, покладених на нас державою та законодавством.  Питання  призначення, виплати пенсій чітко і відповідно до чинного законодавства нами здійснюється. На сьогодні у нас нарахований та сформований виплатний період травня. З 4 травня починається за законодавством фінансування пенсій», - зазначила вона.  

Наразі Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області обслуговує  781,7 тисячі отримувачів пенсійних виплат, з них 120,5 тисяч -  це отримувачі виплат через «Укрпошту». 

«Ми вже профінансували пошту. На сьогодні пошта робить виїзні (наявними автомобілями)  виплати пенсій, засобами працівників пошти і в інший спосіб», - сказала Наталія Рад. 

 Доставка пенсій «Укрпоштою» продовжує здійснюватись в населених пунктах, де не ведуться активні бойові дії та за умови безпеки листонош та громадян.

Також діє механізм щодо забезпечення отримання пенсійних коштів тих людей, які змінили місцезнаходження та перебувають у якомусь населеному пункті за межами Донеччини, на території України. Є різні інструменти отримання цих коштів -  або через підприємства поштового зв’язку у будь-якому місті, або через банківську установу, через «Ощадбанк».  Для цього треба виконати прості дії: 

-    якщо людина хоче отримати кошти через пошту,  треба зателефонувати до Контакт-центру Укрпошти за номером телефону 0 800 300 545 й надати інформацію про себе, обрати спосіб доставки (чи то у відділенні пошти, чи то доставка додому), заповнити заявку. Ці кошти людина отримає в найкоротший термін;

-    якщо людина отримувала пенсію  через банківські установи, та не має зараз можливості зняти з картки готівку, то можна скористатися  доставкою за адресою проживання чи у спеціальні термінали за допомогою послуги «З картки додому».  Для того, щоб скористатися послугою, треба також зателефонувати до Контакт-центру Укрпошти. 

 Люди, які через агресію рф виїжджають зі своїх населених пунктів до більш безпечних місць,  можуть без проблем отримати пенсії у звичний спосіб за допомогою банківських карток.