портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 09 жовтня 2024 року, 21:23

🔹Донеччина щодня втрачає своїх цивільних мешканців. Внаслідок ворожого обстрілу 1 людина загинула та 3 поранено. Така ситуація станом на ранок 9 жовтня. За добу росіяни 13 разів атакували населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 696 людей, у тому числі 51 дитину. Про ситуацію в області начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

🔸За місяць з Костянтинівки евакуювалися більше 2 тисяч людей. У місті зараз живуть 17800 людей, у тому числі 340 дітей. Костянтинівка постійно під обстрілами, майже щодня є загиблі та поранені, тому евакуація — єдиний правильний вибір. Про це повідомив в ефірі телемарафону Вадим Філашкін.

🔹Як триває евакуація дітей з небезпечних громад Донеччини. У 12-ти населених пунктах, де триває примусова евакуація родин з дітьми, станом на сьогодні досі залишаються 562 дитини. За тиждень, що минув, вдалось евакуювати 222 дитини.

🔸Колишні учасники російсько-української отримають до 1,5 мільйона гривень на власний бізнес. Український ветеранський фонд оголошує про старт 11-го конкурсу з підтримки ветеранського бізнесу “Варто 11.0”. Заявки прийматимуть до 18 жовтня. Переможців конкурсу оголосять 29 листопада.

🔹Жителі Донеччини можуть безкоштовно навчатись у Центрах професійно-технічної освіти. Там пропонують широкий вибір професій: від будівельника до IT-спеціаліста. Навчання здійснюється за ліцензованими програмами досвідченими викладачами. Після закінчення навчання у центрах допоможуть знайти роботу за фахом.

🔸Берлінський стиліст та дизайнер Франк Пітер Вільде майже щодня з лютого 2022 року публікує знімки з власного ліфта на підтримку України. Коли почалося повномасштабне вторгнення, стиліст вирішив присвятити серію знімків у ліфті саме Україні. Серед недавніх світлин - фото з хештегом «Всі очі на Донецьк».