портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 13 червня 2024 року, 19:37

🔹Без жертв та постраждалих, але є численні пошкодження та руйнування житла: про оперативну ситуацію станом на ранок 13 червня по Донецькій області повідомив начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін. Всього за добу росіяни 7 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 229 людей, у тому числі 23 дитини.

🔸Нову марку «Україно, вперед» погасили на Донеччині. Ця марка — спосіб підтримати національну збірну з футболу, яка 17 червня зіграє свій перший матч у Німеччині на Євро-2024. Марка випущена у співпраці з Українською асоціацією футболу.

🔹«Муніципальна няня»: розширено категорії сімей, які можуть отримати відшкодування від держати за доглядом за дитиною до трьох років. Варто зауважити, що послугою «муніципальна няня» можуть скористатися ВПО та родини, які проживають на території, де через безпекову складову не працюють  дитячі садочки.

🔸Восьмикласниця з Донеччини продемонструвала у конкурсі ґрунтовні знання української мови та літератури і отримала відзнаку. Софія Король з Покровська одна з 18 учасників ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка,  яка перемогла у творчому змаганні.

🔹155 хлопців і дівчат з прифронтових громад Донеччини відпочивають у «Смарагдовому місті» на Хмельниччині. Діти не лише розважаються, а й отримують позитивний досвід самостійності, навчаються перемагати, брати відповідальність, знаходять однодумців.

🔸Кращих спортсменів та тренерів травня обрала Донеччина. Визначали за трьома категоріями: з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту серед осіб з інвалідністю. Голосування проводили серед експертної групи управління фізичної культури та спорту ДонОДА і вболівальників у соціальній мережі Facebook.