портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 15 жовтня 2024 року, 20:05

🔹Внаслідок ворожого обстрілу 2 мешканців Донеччини отримали поранення. Є пошкодження житлових будинків та адмінбудівель. Всього за добу росіяни 13 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 253 людини, у тому числі 32 дитини. Про оперативну ситуацію по Донецькій області станом на ранок 15 жовтня повідомив начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

🔸Вадим Філашкін зустрівся з представниками американських благодійних фондів, які підтримують критичну інфраструктуру Донеччини. Зокрема, начальник ВЦА зазначив, що область зустрічає третю зиму після початку великої війни в Україні. Ворог руйнує критичну інфраструктуру і робить непридатним життя людей. Тож, підтримка американських партнерів в ключових гуманітарних питаннях потужна, системна та своєчасна.

🔹Адаптаційні курси для ветеранів перед вступом до вишів пропонує Приазовський державний технічний університет. Курси надаватимуться на пільгових умовах. Заняття проводитимуть досвідчені педагоги-ментори. А здобуті знання стануть у нагоді у подальшому навчанні у виші.

🔸СБУ затримала зрадника, який під час боїв за Часів Яр наводив російську артилерію на свою бригаду ЗСУ. Ним виявився 22 річний оператор безпілотних систем. Тепер йому загрожує довічне позбавлення волі.

🔹Поет з Краматорська Павло Вишебаба читатиме Радіодиктант національної єдності. Відбудеться всеукраїнський флешмоб 25 жовтня об 11:00. Радіодиктант присвячений Дню української писемності та мови.

🔸На території Донеччини заборонено відвідувати лісові масиви. Таке рішення ухвалили через високу ймовірність натрапити на вибухонебезпечні предмети. Ліси добре підходять для маскування небезпечних залишків війни.