портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 17 жовтня 2024 року, 20:14

🔹Ворог не припиняє атакувати Донеччину. На щастя, без жертв та постраждалих. Внаслідок обстрілів пошкоджені багатоповерхівки та приватні будівлі. Всього за добу росіяни 10 разів обстріляли населені пункти області. З лінії фронту евакуйовано 222 людини, з них 19 дітей. Про оперативну ситуацію станом на ранок 17 жовтня повідомив начальник ОВА Вадим Філашкін.

🔸З бюджету Донецької області виділено ще понад 60,5 мільйонів гривень на потреби підрозділів, які захищають Донеччину. Рішення ухвалили під час засідання Ради оборони Донецької області.

🔹Жителі Донеччини долучаються до урядової програми «Національний кешбек». До програми приєднуються торгівельні мережі і аптеки в області. Товари, за покупку яких можна отримати кешбек у розмірі 10%, маркують відповідними позначками. Кошти можна витратити на комуналку, транспорт, медичні послуги, мобільний зв’язок, спорт, кіно. Також можна задонатити на допомогу Силам оборони або купити військові облігації.

🔸Маріупольський університет будує нове життя в Києві. Він був релокований до столиці України, отримав у власність майновий комплекс Київського училища машинобудування та комп’ютерно-інтегрованих технологій. Це ділянка у 4 гектари. Там з’явиться університетське містечко «Незламний кампус Незламного університету».

🔹Медична рота 54 окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи рятує людей в умовах війни на Донеччині. До складу підрозділу входять висококваліфіковані фахівці, які в цивільному житті так само допомагали людям. Тепер використовують отримані раніше знання та навички в умовах війни.

🔸Осіння казка у «Смарагдовому місті»: як діти Донеччини відновлюються та навчаються. Наразі там перебувають діти з 19 територіальних громад області. Навчання у школі центру, оснащеній сучасним цифровим та мультимедійним обладнанням, відбувається в очному форматі.