портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 19 серпня 2024 року, 18:03

🔹Внаслідок активних обстрілів Донецької області у Розливі Волноваського району вбито людину. Ще по одній людині загинуло у містах Мирноград і Торецьк. Водночас, щонайменше девʼять мешканців зазнали поранення. Загалом, росіяни 19 разів обстріляли населені пункти області. З лінії фронту евакуйовано понад 3 тис. людей.

🔸Черговий етап примусової евакуації на Донеччині: вивозитимуть сімʼї з дітьми. Це стосується, передусім, родин з Покровської громади. Там досі живе понад 53 тисячі людей, у тому числі майже 4 тисячі дітей. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні обласної комісії з ТЕБ і НС. Примусовій евакуації підлягають родини з  міст Покровськ і Родинське та 12 сіл громади. 

🔹Минулого тижня ДТЕК Донецькі електромережі вдалося відновити електропостачання для 40,2 тисяч родин. З 12 по 18 серпня ремонтним бригадам енергетиків вдалося з дозволу військових відремонтувати низку пошкоджень мереж у 38 населених пунктах. Фахівці ДТЕК відновлюють електропостачання у прифронтовому регіоні, щойно це стає можливим. 

🔸Нові можливості для ветеранів: професійне навчання як шлях до успіху. Колишня мешканка Маріуполя, ветеранка вирішила опанувати психологію аби допомогти побратимам ефективніше долати наслідки війни. Працюючи з ветеранами, вона завдяки навичкам з психології психології допомагає їм долати наслідки війни. Фахівці служби зайнятості допомогли жінці з новою професією.

🔹З 20 серпня мирноградська лікарня перестане приймати хворих, їх перенаправлять до Добропільської та Покровської громад. Ситуацію в медичній сфері Вадим Філашкін обговорив з міністром охорони здоров'я Віктором Ляшком.