портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 23 травня 2024 року, 19:59

🔹Оперативна ситуація по Донецькій області станом на ранок 23 травня. У Торецьку загинула людина внаслідок ворожого обстрілу. У Північному є поранені. Крім того зафіксовані пошкодження будинків та  господарчих будівель. Всього за добу росіяни 21 раз обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 384 людини.

🔸Уряд запустив процедуру компенсації вартості розмінування сільгоспземель на деокупованих територіях. Фермери, землі яких очистили з 24 лютого 2022 року до 15 квітня 2024 року, вже можуть подавати заявки. На відшкодування за розмінування земель у бюджеті на 2024 рік закладено 3 мільярди гривень.

🔹Третє засідання Регіонального Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в Донецькій області провів начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін. Обговорили питання щодо співпраці громад області в умовах воєнного стану, перспективи міжнародного співробітництва та забезпечення прозорості місцевого самоврядування.

🔸Щомісячна виплата за заслуги перед Батьківщиною: визначено перелік осіб, які мають право на отримання фінансової допомоги від держави. Серед них і Герої України, нагороджені орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів та інші особи, які мають заслуги. Розмір допомоги залежить від присвоєної відзнаки.

🔹У зв’язку з погіршенням безпекової ситуації на території Донеччини тимчасово призупиняється робота освітніх консультаційних пунктів для школярів. В області рекомендують тимчасово перейти на онлайновий формат.

🔸Спортсмени з Покровська вибороли 8 медалей та чемпіонаті Європи з комбат Дзю-Дзюцу. Змагання відбувалися у місті Малґрат-да-Мар (Іспанія). Турнір зібрав понад 470 учасників із 17 країн. Збірна Україна підтвердила звання найсильнішої команди в Європі.