портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 26 липня 2024 року, 21:10

🔹Донеччина під вогнем росіян. Ворог обстріляв з артилерії Мар'їнську громаду Покровського району. Також удару зазнали Краматорський та  Бахмутський райони. Всього за добу росіяни 22 рази гатили по населених пунктах Донецької області.  Є загиблі та поранені.

🔸Марку, присвячену бойовим медикам, погасили на Донеччині. На аркуші — поштівки «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній». Кошти, виручені від продажу поштових марок, підуть на допомогу лікарням, що перебувають на прифронтових територіях.

🔹"Армія відновлення": безробітні Черкаської громади на Донеччині допомагають людям та отримують роботу. Зокрема, у соціальній пральні працюють дві місцеві жительки та переселенка з Лиману. Жінки тут майже з дня відкриття: з лютого цього року. Проєкт "Армія відновлення" в області займає лідируючі позиції серед інших регіонів.  

🔸Будинок сімейного типу родини Сєрбіних відвідав начальник Донецької ОВА. Вадим Філашкін передав родині, де виховується 18 дітей, пралку та ласощі.  До великої війни Сєрбіни жили у Святогірську і виховували до 22 дітей. Зараз родина мешкає в евакуації під Дніпром. 

🔹Діти Краматорського району відвідали Сейм Латвії. У Ризі зустрілися з головою парламенту Дайгою Мієріня. Цього року поїхали 20 хлопців і дівчат, переважно — діти військовослужбовців і ветеранів. Другий рік поспіль юні мешканці Донеччини беруть участь у програмі Expedition.camp, де відпочивають та здобувають нові знання у Латвії.

🔸З 27 по 29 липня на території Донецької області очікується надзвичайна пожежна небезпека. Вогнеборці попереджають про найвищий рівень -  5 клас. Надзвичайники закликають не палити сміття, не підпалювати суху траву та сухостої, а також не влаштовувати пікніків в лісосмугах, адже це небезпечно, у першу чергу, через мінну небезпеку.