портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Громади на Донеччині підтримують внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 28 жовтня 2021 року, 17:36

Понад 25 млн гривень було спрямовано з місцевих бюджетів на підтримку внутрішньо переміщених осіб у Донецькій області. Про це директор департаменту соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації Олена Токарева повідомила під час засідання колегії ОДА сьогодні, 28 жовтня.

Органами соціального захисту населення області взято на облік 502,8 тис. внутрішньо переміщених осіб (438,7 тис. сімей).  

За інформацією органів місцевого самоврядування, протягом 9 місяців 2021 року з місцевих бюджетів на підтримку внутрішньо переміщених осіб спрямовано понад 25 млн грн (забезпечення безкоштовним харчуванням дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, виплата матеріальної допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, на лікування, кошти, спрямовані на оздоровлення дітей з числа внутрішньо переміщених осіб тощо). 

«Слід відзначити такі територіальні громади: Авдіївська, Бахмутська, Дружківська, Добропільська, Краматорська, Лиманська, Маріупольська, Мирноградська, Покровська, Селидівська, які, незважаючи на додаткове навантаження, надають суттєву допомогу внутрішньо переміщеним особам та продовжують їх підтримувати.  Взагалі не передбачені кошти на підтримку внутрішньо переміщених осіб в громадах: Андріївській, Гродівській, Званівській, Комарській, Криворізькій, Миколаївській, Мангушській, Старомлинівській, Черкаській  територіальних громадах, Мирненській, Сартанській, Світлодарській ВЦА», - зазначила Олена Токарева.