портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Громадський сектор: відбулись загальні збори «Коаліції 1325» Донецькій області

Опубліковано 14 вересня 2022 року, 11:44 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації взяли участь у загальних зборах «Коаліції 1325» Донецькій області, де були присутні представниці та представники громадського сектору.

Це регіональна коаліція громадських організацій, які об'єднуються заради виконання локальних (регіональних) планів дій щодо втілення на місцях Національного плану дій на виконання Резолюції Ради безпеки ООН 1325.

Резолюція 1325 визнає особливу вразливість жінок під час збройних конфліктів та наголошує на всебічній участі жінок щодо підтримки та сприяння зміцненню миру та безпеки, а також наголошує на необхідності посилення ролі жінок в процесі прийняття рішень щодо запобігання та урегулювання конфліктів.

Під час зустрічі обговорено поточний стан справ учасників Коаліції та планів роботи на найближчий час, зокрема щодо запланованих очних тренінгів для регіональних Коаліцій від Українського жіночого фонду та, відповідно, формування команд для цього.

Крім цього, Коаліція продовжує працювати та розширюватись, тож під час зустрічі також обговорювалось питання прийняття до складу Коаліції нової організації.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації