портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Гуманітарна допомога для дрібних фермерів та домогосподарств на Донеччині

Опубліковано 24 жовтня 2024 року, 12:27

Міжнародні організації надають гуманітарну допомогу фермерам та домогосподарствам, які займаються тваринництвом та рослинництвом.

Про обсяги та напрямки цієї допомоги під час брифінгу в Донецькій ОДА розповіла Олена Рибакова, заступник директора департаменту АПК та земельних відносин облдержадміністрації.

За 9 місяців цього року міжнародна допомога в тваринництві складала 113,7 млн грн. Цією допомогою скористалися 10,3 тисячі домогосподарств.

З початку 2024 року фінансова допомога від ФАО в тваринництві складає 78,6 млн грн, якої скористаються 10 тисяч домогосподарств.

Гуманітарна допомога була надана:

7,4 тисячам домогосподарств на отримання кормів, ветеринарних препаратів, будівельних матеріалів суму 73,5 млн грн;

2,7 тисяч домогосподарств отримали по 30 голів добових курчат та 25 кг стартового комбікорму на одне домогосподарство на суму 5,1 млн грн.

Загалом мешканці громад отримали 80 тис. голів добових курчат та 66 тонн стартового комбікорму.

У листопаді передбачається надати гуманітарну допомогу 1250 домогосподарствам трьох територіальних громад, які займаються тваринництвом. Власникам тварин буде надано грошову допомогу у розмірі 150 доларів США на одне домогосподарство для придбання кормів для годівлі тварин та птиці.

Це результат спільних дій департаменту АПК та земельних відносин ОДА, громадської організації «Східноукраїнська сільськогосподарська дорадча служба», органів місцевого самоврядування та за підтримки ФАО.

Від міжнародної гуманітарної організації Мercy Corps 132 фермерських та дрібних господарств області отримали допомогу на загальну суму 34,7 млн грн. Це підтримка на розвиток молочного скотарства, птахівництва, бджільництва, кролівництва та кормовиробництва.

Mercy Corps планує проводити прийом заявок на участь у програмі також і ВПО-аграріїв, які займаються сільським господарством на території Кіровоградської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Від міжнародної гуманітарної організації HELP 100 пасічників Донеччини отримали допомогу у вигляді ваучерів номінальною вартістю 4250 грн на придбання обладнання, інструменту та витратних матеріалів для бджільництва. Загальна сума допомоги складає 421 тис грн.

У межах проєкту «Підтримка продовольчої безпеки та засобів до існування постраждалих від конфлікту дрібних фермерів у Донецькій області» 56 фермерських господарств та одноосібників у 2024 році отримали від ФАО насіння ярої пшениці в обсязі 300 тонн.

ФАО також надало 170 дрібним фермерам у 27 громадах Донеччини 1 тисячу посівних одиниць соняшнику.

Мешканці Донецької області в постраждалих від війни громадах та вимушені переселенці отримали від USAID безкоштовне насіння овочевих культур напередодні весняної посівної, а це 14 тисяч домогосподарств з 19 громад області.

У цьому році завдяки компанії «Bayer» 80 фермерських господарств області отримали 1,8 тисячі посівних одиниць насіння кукурудзи.