портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ігор Бойко доповів про хід евакуації цивільного населення з Донецької області

Опубліковано 15 серпня 2024 року, 13:32

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко взяв участь у засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Засідання пройшло під головуванням віце-прем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. Під час засідання Ігор Бойко повідомив про хід евакуації жителів населених пунктів, наближених до лінії фронту, зокрема про проведення евакуаційних заходів з м. Новогродівка, м. Мирноград, м. Селидове, м. Гірник та м. Українськ.

"На сьогодні організовано евакуацію дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з населених пунктів Покровського району до  транзитного евакуаційного пункту  в селищі Межова Дніпропетровської області з подальшим їх перевезенням та розміщенням  в населених пунктах Полтавської та Рівненської областей. За період проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб було евакуйовано 2544 дітей. Евакуйовані родини отримують грошові виплати від міжнародних партнерів та всю іншу необхідну допомогу", - наголосив Ігор Бойко.

Під час свого виступу Ірина Верещук підкреслила, що потрібно посилити інформування населення області щодо необхідності евакуації, можливостей безкоштовного розселення у безпечних регіонах України, надання допомоги та інших соціальних гарантій.