портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Єдине вікно послуг: все про підтримку ВПО на ринку праці»

Опубліковано 15 серпня 2024 року, 13:55 , Донецький обласний центр зайнятості

15 серпня 2024 року в.о. директора Донецького обласного центру зайнятості Наталя Адамова провела брифінг, присвячений питанню інтеграції внутрішньо переміщених осіб на ринку праці.

«Сьогодні ринок праці відчуває дефіцит в робочій силі, структурне безробіття. Забезпечити підтримку тим, хто потребує допомоги у пошуку роботи та адаптації до нових життєвих умов - наша першочергова задача. В арсеналі служби розширене коло програм сприяння зайнятості, які мотивують роботодавців брати на роботу безробітних, зокрема з категорії ВПО. Організація професійного навчання, суспільно корисних робіт та створення зручних онлайн-сервісів сприяє активній інтеграції ВПО на ринку праці», - зазначила Наталя Адамова.

Також під час виступу вона поінформувала представників ЗМІ про певні здобутки у підтримці ВПО. Цьогоріч послуги служби зайнятості отримали понад 5,6 тис. переселенців, з яких 4,9 тис. були зареєстровані як безробітні. Станом на сьогодні за сприяння служби майже 2 тис. внутрішньо переміщених осіб знайшли роботу.

Регіон є лідером за рівнем охоплення безробітних професійним навчанням. Понад 1,8 тисячі жителів області пройшли курси підвищення кваліфікації або перекваліфікацію, що значно збільшує їхні шанси на працевлаштування.

Також Донецька область активно долучилася до реалізації урядової програми «Армія відновлення». Понад 20 тисяч осіб взяли участь у відновленні зруйнованої інфраструктури, наданні послуг соціально вразливим категоріям населення, розвантаженні та фасуванні гуманітарної допомоги тощо.

Для зручності ВПО було створено онлайн-сервіс «Єдине вікно: помічник ВПО», який забезпечує цілодобовий доступ до актуальної інформації про можливості працевлаштування та інші соціальні послуги.