портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ігор Бойко доповів про хід евакуації населення з території Донецької області

Опубліковано 26 червня 2024 року, 16:16

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко разом з начальником Торецької міської військової адміністрації Василем Чинчиком та представниками структурних підрозділів ОДА взяв участь у черговому засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Очолила засідання Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. 

Заступник очільника області повідомив, що у 16 громадах, віднесених до територій активних бойових дій, залишається близько 68 тисяч осіб, серед них 3764 дитини.

«Робота з евакуації населення області продовжується кожного дня. Для цього тісно співпрацюємо з міжнародними гуманітарними організаціями, волонтерами, підрозділами поліції та ДСНС, місцевими адміністраціями, військовими. На засіданні регіональної комісії ТЕБ і НС було прийняте рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками або іншими законними представниками з ще 5 населених пунктів Краматорського району де залишається 61 дитина, а саме з селища Дробишеве, сіл Нова Полтавка, Новооленівка, Олександропіль та Романівка», - повідомив він.

Заступник очільника області підкреслив, що рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб буде погоджено з ОСУВ «Хортиця» та надіслано на погодження до Координаційного штабу.

Також під час засідання Василь Чинчик розповів про хід евакуації населення з Торецької громади. За його словами, на території громади досі залишається 8 дітей. Місцеві органи влади та поліція проводять роз’яснювальну роботу з батьками. Разом з тим, за допомогою волонтерів триває евакуація дорослого населення громади до більш безпечних регіонів України.