портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін взяв участь в онлайн заході «Конституція і книга – символи свободи»

Опубліковано 26 червня 2024 року, 16:30

Напередодні Дня Конституції України в онлайновому форматі голова Донецької ОДА долучився до обласного заходу «Конституція і книга – символи свободи».  

Вадим Філашкін разом з Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кремінем, представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Донецькій та Луганській областях Дмитром Михальовим, представниками районних та місцевих ВА, представниками гуманітарних хабів Покровського та Краматорського районів та молодіжних рад говорили про значення Конституції України як Основного Закону, що гарантує права і свободи громадян, національну ідентичність та культурні цінності.

В рамках Всеукраїнського проєкту збору книжок «Вільні читають українською!» започаткованого Тарасом Кремінем, передали 1280 українських книжок оздоровчим та освітнім закладам області.

Сертифікати отримали Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. Сергія Бубки, Бахмутський фаховий коледж культури і мистецтв імені Івана Карабиця, Санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації «Смарагдове місто».

Крім того, Київська, Харківська, Чернівецька, Вінницька та Рівненська області передали 420 книг гуманітарним хабам Донеччини Покровського і Краматорського районів, що працюють в Дніпропетровській області.

Українська література сьогодні — це ще одна зброя проти ворожої пропаганди. Маємо популяризувати та зберігати нашу мову, культуру та літературу.