портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Нові можливості для працевлаштування та розвитку бізнесу у громадах Донеччини

Опубліковано 26 червня 2024 року, 17:30 , Донецький обласний центр зайнятості

26 червня мобільний офіс служби зайнятості Донеччини відвідав с. Золотий колодязь, яке входить до Шахівської сільської територіальної громади.

Команда фахівців Добропільського міського центру зайнятості організувала зустріч з місцевими жителями, внутрішньо переміщеними особами та представниками бізнесу. 

Учасники ознайомились з послугами служби зайнятості, зокрема з професійним навчанням у центрах профтехосвіти ДСЗ. Важливо, що тепер більшість професій можна опанувати дистанційно, а виробниче навчання пройти там, де мешкаєш. Це робить здобуття нової кваліфікації доступнішим для жителів сільської місцевості.

Оскільки сільська громада має обмежену кількість вакансій, присутнім було запропоновано взяти участь у суспільно корисних роботах та принести користь рідному селу. 

Шукачів роботи також ознайомили з електронними сервісами служби зайнятості, можливостями реєстрації через Електронний кабінет шукача роботи та мобільний застосунок ДІЯ.

Підприємців ознайомили з можливостями розвитку бізнесу завдяки участі у грантовому проєкті «єРобота» «Власна справа», а також активними програмами від служби зайнятості.

В.о. директора центру зайнятості Тетяна Яцура зустрілась з  новопризначеною старостою Золотоколодязького старостинського округу Іриною Лементовською. Сторони обговорили можливості служби зайнятості у вирішенні питань розвитку місцевого ринку праці, підприємництва, підтримки діючих роботодавців, розширення видів суспільно корисних робіт з урахуванням потреб громади у воєнний час.

До роботи мобільного центру долучились фахівці громадської організації «Проліска», які організували для шукачів роботи ворк-шоп технік розвитку життєстійкості.