портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ігор Мороз взяв участь у нарадах із керівництвом Міністерства економіки та Ощадбанку

Опубліковано 11 жовтня 2023 року, 15:15

Виконуючий обов'язки голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігор Мороз взяв участь у онлайнових нарадах із керівництвом Міністерства економіки та Ощадбанку, на яких йшла мова про підтримку бізнесу.

Ще у 2020 році уряд запровадив програму «Доступні кредити 5-7-9%», щоб допомогти підприємцям розвиватися і створювати нові робочі місця. 

- Незважаючи на повномасштабне вторгнення, ця програма продовжує діяти і зараз, однак на Донеччині її обсяги критично скоротилися через активні бойові дії. Саме тому 20 вересня до програми були внесені зміни, найважливішою з яких для нас є та, що відтепер одним із пріоритетів для кредитування стануть підприємства, що працюють на деокупованих територіях, - зазначив Ігор Мороз.

Зокрема, для бізнесу на територіях зони високого воєнного ризику передбачено:

- компенсацію відсотків за Програмою до рівня 1% на перші два роки, 5% з наступного року на інвестиційні цілі та 3% на фінансування оборотного капіталу;

- збільшення терміну кредитування до 10 років на інвестиційні цілі;

- збільшення ліміту програми до 150 млн грн (для підприємств, що зазнали руйнувань і працюють на деокупованих територіях).

Роботу з підтримки малого і середнього бізнесу здійснює також і Ощадбанк — банк уже має меморандуми про співпрацю із 7 областями і планує розширити свою взаємодію з органами державної влади по всій території України. Це дасть змогу підприємцям мати простіший доступ до різних програм кредитування та грантової підтримки від уряду України та наших міжнародних партнерів.

- Малий і середній бізнес — це основа будь-якої здорової економіки. Дуже правильно, коли держава вишукує можливості для підтримки такого бізнесу, - наголошує Ігор Мороз. - Працюємо разом для Перемоги!