портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін провів нараду щодо евакуації цивільного населення з Донеччини

Опубліковано 11 жовтня 2023 року, 14:28

11 жовтня заступник голови Донецької ОВА Вадим Філашкін провів нараду із керівниками місцевих військових адміністрацій та волонтерами благодійного фонду «Люкрейн» щодо евакуації жителів прифронтових міст до більш безпечних регіонів.

«Люкрейн» — це організація українців Люксембургу, які опікуються гуманітарними проблемами в зоні активних бойових дій. Їхнє повноцінне представництво в Україні відкрилося тільки в серпні цього року, але волонтери уже мають дорожню карту евакуації людей - її й презентували на нараді.

Зокрема, благодійники мають можливість розміщувати переселенців у тимчасовому хабі (від 5 днів до 5 років) із подальшим поселенням у більш безпечних регіонах. У Дніпрі вже працює пункт тимчасового перебування, де можуть розміститися до 60 осіб.

«Місія Евакуація», яку розпочали волонтери «Люкрейн», уже давно працює на Донеччині. Вони вже евакуювали 329 людей. У команді є психологи і мобільна стоматологія — там вже прийняли 188 пацієнтів.

Проблемним питанням залишається небажання людей виїжджати зі своїх домівок. Для цього має бути проведена якісна інформаційна кампанія.

– Люди мають бути впевнені в тому, що вони отримуватимуть соцвиплати, що діти навчатимуться, що буде вирішене питання щодо працевлаштування, – підкреслив Вадим Філашкін.

На нараді обговорили логістику процесу: як і чим вивозити людей з-під обстрілів; де, на яких умовах і на який термін розміщувати переселенців.

Вадим Філашкін подякував волонтерам за допомогу та роботу на території Донеччини.