портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ігор Мороз взяв участь у онлайновій нараді під головуванням Ірини Верещук - мова йшла про виклики перед опалювальним сезоном

Опубліковано 27 вересня 2023 року, 16:36

Виконувач обов’язків голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігор Мороз взяв участь у онлайновій нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Очільник області говорив про виклики перед опалювальним сезоном.

Головним питанням на порядку денному наради було безоплатне забезпечення дровами мешканців області протягом опалювального періоду 2023-2024 років, у тому числі — деокупованих територій. Зараз на Донеччині 77 021 домогосподарство (близько 230 тис. осіб) потребує 302 901 кубометрів деревини для опалення житла, з них 38 019 кубометрів для 12 673 домогосподарств (близько 38 тис. осіб) — у прифронтових та деокупованих громадах області.

- Це величезні цифри, які можна покрити тільки спільними зусиллями, - наголосив Ігор Мороз. - Наразі військові адміністрації населених пунктів Донецької області працюють над тим, щоб у місцевих бюджетах були закладені кошти на придбання деревини. Також місцева влада спільно з міжнародними благодійними організаціями та за підтримки Мінреінтеграції докладає зусиль, щоб жителі області були забезпечені деревиною або готівкою на її придбання.

Як зазначив очільник області, "наші міжнародні партнери допомогли нам успішно пройти попередню зиму — маємо надію, що і цього року співпраця триватиме".

Ігор Мороз вдячний пані Ірині Верещук за постійну увагу до фронтових областей, і зокрема до Донеччини.