портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ігор Мороз взяв участь у засіданні Координаційного штабу під головуванням Ірини Верещук

Опубліковано 25 жовтня 2023 року, 14:50

Виконувач обов'язків голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігор Мороз взяв участь у засіданні Координаційного штабу під головуванням Віце-прем’єр-міністра України — Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. На засіданні обговорювали окремі позиції щодо Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій, розробка якої триває в Україні. 

Ця Стратегія покликана стати інструментом, який дозволить комплексно вирішувати всі проблеми, які виникатимуть після визволення територій, які зараз перебувають під російською окупацією. І є чітке розуміння, що має бути різний підхід до територій, окупованих з 2014 року, і територій, окупованих після 24 лютого, адже кількість і обсяги проблемних питань буде разюче відрізнятися.

- Поки триває попереднє обговорення Стратегії, ми в Донецькій ОВА розробили пропозиції щодо уточнення статусу окремих населених пунктів області, - зазначив Ігор Мороз. - Зокрема, частинам Бахмутської, Соледарської, Торецької, Лиманської, і Вугледарської громад необхідно змінити статус з територій, на яких ведуться активні бойові дії, на тимчасово окуповані території. Це – організаційний момент, однак його слід вирішити і я сподіваюся, що профільне міністерство незабаром ухвалить відповідне рішення.

Крім того, на нараді обговорили механізми соціального захисту людей, що живуть на тимчасово окупованих територіях, та план відновлення системи освіти у визволених громадах. Важливо, що в Донецькій вже мають такий досвід у Святогір’ї та на Лиманщині, які були звільнені рік тому.

- Впевнений, що всі критичні зауваги до Стратегії будуть враховані і в підсумку документ вийде чітким і дієвим, - наголошує очільник області. - Працюємо разом для Перемоги!