портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ігор Мороз взяв участь в узгоджувальній нараді з керівництвом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

Опубліковано 20 жовтня 2023 року, 14:24

Виконувач обов'язків голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігор Мороз взяв участь в узгоджувальній нараді з керівництвом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, на якій обговорювали особливості роботи місцевих адміністрацій окупованих населених пунктів. 

Саме зараз на розгляді Верховної Ради України перебуває законопроєкт, яким планується внести зміни до організації роботи місцевих державних адміністрацій. 

- Для нас на Донеччині важливо, щоб було чітке розуміння, як мають працювати і де мають розташовуватися адміністрації тих населених пунктів, що були окуповані російською армією, і тих, де ведуться активні бойові дії, - зазначив Ігор Мороз. - Частина адміністрацій зараз вимушено працює в евакуації, тож їхнє перебування в інших регіонах має бути унормоване.

На нараді дійшли до згоди, що для переміщення місцевої адміністрації буде не потрібна окрема постанова Кабінету міністрів.

- Вірю, що евакуація адміністрацій – це явище тимчасове і дуже короткострокове. Всі території будуть звільнені і адміністрації повернуться до своїх міст, селищ і сіл, а до того часу маємо максимально спростити їхню роботу, - наголосив очільник області. 

Загалом Міністерство підтримало більшість пропозицій від облдержадміністрацій – центральна влада дослухається до регіональних влад і докладає зусиль, щоб усі потреби були забезпечені належним чином.


Працюємо разом для Перемоги!